torsdag 31 januari 2008

Golvet..

Lääängtar tills allt är klart...

Måste få tacka för alla fantastiska och uppmuntrande kommentarer bli alldeles rörd och längtar alltid till att läsa vad ni skrivit och kolla in era bloggar...

Nytt golv...

Efter styrelsemöten och en massa jobb så kom jag mig äntligen en stund till datorn, håller egentligen på att riva tapeten på sista väggen i v-rummet. Gud vad trist med förarbetet, men tråkigast är nog slipa väggen slät efter spackling. Rummet blev genast ljusare vilket jag inte tänkt på men det blir nog stor skillnad när det är klart.

Det ser nog inte klokt ut att lägga in nytt golv över en björkparkett men golvet var så slitet på vissa ställen att man nästan såg spånskivan under. Att slipa var uteslutet för vi hade bara retat oss på råporna som inte gick bort.


Det nya golvet var suveränt att lägga in, Allock golv i vit laserad lönn, ska vara ett av de tåligaste man kan ha, kan ju behövas när man har 3 hundar.
Min man hjälpte till efter halva golvläggningen, tack och lov för jag orkade inte flytta TV:n och var rädd att tappa den. Dessutom är jag ju egentligen vettskrämd av cirkelsågen, (a woman got to do what a man got to do), eller hur jag nu menar.

Vi har golvet färdigt och den totala bilden går inte att visa pga ångvälten som passerat huset...ni förstår röran.
Tapeten bortriven och en del arbete kvar.. jag har räknat ut att det blir först lördag som jag kan börja tapetsera, får hoppas att dotra kan agera hantlangare för min make jobbar hela helgen. Måste ge rosor till mina butiks kollegor som båda var så gulliga och erbjöd sig att hjälpa till, tack mina vänner! men jag är av den tjuriga sorten som klarar mig själv.

Har dessutom hunnit på loppis i veckan jag fyndade för 40 kr vilket inte är var dag. Oljelampan för 10:- och små kammarljusstakar för 15:- st. Dessutom hann jag en sväng till Reprisen i och hittade silverfatet för 15:- och glaset till oljelampan kostade 30:- men det var det värt!
Pust trodde aldrig att inlägget skulle bli klart har ätit och hämtat grabben på karaten under tiden så kaotisk vissa kvällar blir.. ska skynda tillbaka till väggarna som skriker på mig.
Ha en gosig kväll
Lotta

torsdag 24 januari 2008

Pyssel med symaskinen..

Nu är det svårt att hålla sig.. golvet har kommit till butiken! och ska ta hem det imorgon. Under tiden jag väntat så var jag tvungen att hitta på något kul i vardagsrummet så det blev överdrag till matsalsstolarna. Det var från början meningen att extra tyget jag köpte ( samma som till den omklädda fåtöljen) skulle bli kuddar i de stora sofforna. Men det blev lite klagomål från grabben, han tyckte att tyget sticks lite, det är klart ren ull... Så jag kom på att jag kunde göra stolsöverdrag istället och på så sätt knyta ihop möblemanget ganska bra.
Det var jätte kul att sitta vid symaskinen igen det var ett tag sedan, förr sydde jag jämt och det var min största hobby.


Sagt och gjort, blev ganska nöjd med resultatet och min man sa tom -det blev snyggt. Jag har sedan tidigare haft vita överdrag som har funkat bra, men får numera vara på stolarna på sommaren stället.





Det är en ganska liten matsalsgrupp men det finns 3 inläggsskivor så till julen så ryms vi många vid bordet. Närbilden blev inge fin, men ville visa skinnknapparna och att det blev något annat än knyt modellen, tyget krävde en stramare modell för att passa. Mat gruppen följde med huset när vi flyttade in och är från 1940-talet någon gång, den är ett arv med huset och min makes mormor och morfar. Vi har slipat och lackat om bordsskivan för något år sedan.

Ha en god kväll ska gå och äta en sen middag

Tack även för alla snälla kommentarer det är verkligen uppskattat- gör att man vill jobba lite mer med bloggen och hemmet...

Kram Lotta

måndag 21 januari 2008

Omklätt...

Sitter i min egna vrå och njuter av Josh Groban med "Remember when it rained" underbar låt att höra när man sitter och bloggar.... spelar den om och om igen...

Har sedan en tid tänkt att visa er hur fina våra soffor och fåtölj blev när min goa vän
norsidan no 25 var så fantastiskt duktig och klädde om dem. Resultatet blev otroligt bra.
före och efter






De är ursprungligen från NK i Stockholm tillverkade 1961 av designer Kerstin Hörlin-Holmqvist, en soffa var grön och en var cremevit. De har funnits i mitt barnhem länge men sista 12 åren har de stått i förvaring tills jag ville ha dem. De har under åren varit omklädda fler gånger. Min vän bytte all stoppning och satte tillbaka knappar och jag valde grafitgrått tyg och mönstrat till fåtöljen som blev lite extra smyckad.



före och efter


Måste nästan, kan inte låta bli och visa bilden från då jag var det lilla knytet på väg att hållas av min stora syster och min äldsta bror sitter brevid i "fåtöljen" man skymtar till vänster ena soffan som då hunnit bli omklädd från cremevit till orange, blir själv så nostalgisk då jag ser gamla bilder, jag var sist av 4 syskon. Känner en oerhörd saknad då mina syskon bor så långt borta... suck...men vi är tajta ändå. Så ni kanske förstår att det är kärlek när jag får glädjen att sitta i dessa möbler.


Mitt vardagsrum ska genomgå en förvandling snart, byte av tapeter och byte av golv, målning av tak m.m

Vi väntar bara på att golvet ska komma till butiken, tapeterna ligger redan och väntar...
Fortsättning följer... kan jag säga....
God kväll... ska nu krypa upp i min soffa och mysa, äta light glass och se CSI en av mina favorit serier.

fredag 18 januari 2008

Utmärkelse

Kära nån.... var det första jag tänkte precis som Björne.... vad lycklig jag blir jag fick utmärkelsen från 2 blogg vänner samtidigt..vill oxå skicka den till mina blogg vänner.


Tack norsidan min kära ledstjärna och vän, du är alltid en stor inspiration för mig. Skickar denna direkt tillbaka till dig, jag besöker din fina blogg varje dag, vi syns...


Tack mitt i min villervalla dina fantastiskt varma och stärkande kommentarer ger mig mersmak, skulle oxå vilja fika bullar och se skenet bedrar med dig, har följt denna tokiga serie en längre tid hi hi, du ska naturligtvis ha tillbaka din fina utmärkelse.

Andrum är en glad och trevlig kollega som har en vacker blogg, pluggar för fullt lycka till tjejen...

Najs smycken är en konstnär med smycken.. inspirations källa i stora mått.

Nicolinas boning är en kreativ och inspirerande tjej visar mycket före och efter reportage det gillar jag...

Filuris rum trevlig norrbottens tjej med mysig blogg och vackra änglar.

Lönnergårds anna hit tittar jag in varje dag.. vit inspiration, otroligt vackra skyltar...delar med sig av roliga händelser i vardagen..

Handplockat för att hon introducerade mig i bloggens värld och inspirerar mig och hela bloggar världen med sin fantastiska sida..

Det finns så många som förtjänar denna utmärkelse men jag orkar inte skriva om alla..
Kram Lotta

onsdag 16 januari 2008

Snö vänner....

Barnen fixade lite snögubbar... godis, gurka, banan, tomater, klubba... ja allt möjligt blev material till snögubbarna (punkarn och farbrorn)...


torsdag 10 januari 2008

Utmanad


Då var det min tur att bli utmanad dessutom av 2 samtidigt, tur att båda är mina vänner...
Berätta 7 sanningar ojjjj jag som är så dålig på uttrycka mig, nåväl tack Norsidan no 25 och Handplockat.
Reglerna är följande:
1. Länka till den som utmanat dig
2. berätta sju sanningar
3. utmana sju stycken i slutet av ditt inlägg
4. Lämna meddelande till dem du utmanat

ojjj då börjas det... jisses vad ska jag säga som inte blir för personligt...??? hmmmm
Här kommer det i alla fall..


  • Smycka dig har i veckan börjat ett nytt liv alltså straffa sig själv med att försöka tappa de senaste årens påslag kring midjan och övrig oönskad plats... vilken utmaning, har inte riktigt vågat inta soffan pga vissa ovanor där.



  • Smycka dig ska inte vara så hemlighets full Jag heter Lotta, fast egentligen är det från ett dubbelnamn. Skämdes så mycket för mitt namn när jag var liten, skolfröken älskade att läsa upp sagor om " röda och vita rosen " där det finns en flicka med samma namn som jag, piiinsamt tyckte lilla jag. Nu kan ni nog gissa kanske vad jag heter egentligen.



  • Smycka dig är den som försöker ta initivativ till kontakt men har lite tidsbrister och en aning trögtänkt ibland, men är med på alla upptåg som vänner hittar på, roliga som tokiga... har tom varit på en uppskattadhockey match och det har varit mitt hat objekt bland sporter. Min man har inte riktigt fattat än vad som hände...



  • Jag är inte rädd för att prova saker, har nog inte fattat att man ibland kan säga "det kan jag inte göra". Provar hellre än ger upp vilket förmodligen är en god egenskap... min man har ibland undrat hur möblerna har flyttat sig med bara min handkraft, men trägen vinner...undrar varför barnen är så envisa?:-)



  • Älskar singstar, men sjunger hellre än bra... men det är förbaskat kul ialla fall...



  • Trodde detta snart var slut men 2 punkter kvar....attans hm, jag älskar choklad, bada badkar, lyssna på regnet när jag ska sova, frostiga vintrar med gnister mot solen, sommar kvällar med grillat, värme (är en frusen själ),skumtomtar.. har blivit retad för det i jul..,älskar djur och historia.. och mycket mer



  • Smycka dig är utbildad till butiksbiträde, sömmerska, teleoperatör,undersköterska, och extra jobbar som kontorist. Men en sak är säker och jag älskar mitt jobb sen 7 år tillbaka som butiks ansvarig på en inrednings butik det är som att vara egen företagare och det passar mig som handen i handsken för jag tar mitt jobb på fullaste allvar.

Det var om lilla mig och jag vet inte vad detta gav annat än att jag fick rannsaka mig själv en aning;-)


Smycka dig utmanar Filurisrum, Najs-smycken, Stormvikens Anita, Nicolinas boning, Taggtråd och gamla spetsar, Lönnergårdsanna, Min trygga vrå

onsdag 9 januari 2008

Trender

Tänkte visa er lite trend span så här före mäss tider..
Formex mässan i år handlar om Paris mode, färger och möbler i barock stil.
Får mig att tänka på mouline rouge filmen, men mustigt och guldigt känns egentligen som att det skulle passa hösten bättre än våren. Bilden från Formex

Kontrasten till detta är det Handplockat pratade om, lantligt vitt och zink, shabby chiq.
Bilden från House doctor







Trenderna känns som att de krockar i stil, men samtidigt kul att variationen är så stor, det passar ju en större publik. Mumsig för mig är att 40-50-60 talets trender oxå är tillbaka och jag gillar det skarpt, har däremot endast vardagsrummet i den stilen. Ska kanske tillägga att jag beställt golv och tapeter till mitt v-rum det är dags för storrenovering där... det ska bli ett före och efter reportage tänkte jag. Alla andra är så duktiga på sånt så jag tänkte göra ett försök själv.

måndag 7 januari 2008

Orna Lalo

Orna Lalo smycken kan jag inte låta bli att visa igen, de är på väg till butiken och jag längtar att få köpa till min syster.. ni förstår varför när ni ser texten...

Till butiken kommer det lite nyheter oxå men denna gulliga text finns på brocher, halsband, ringar, nyckelringar .....som är på väg. I veckan så slog det mig vad underligt att jag började blogga men nu kan jag inte låta bli.. det är så roligt och trevligt med alla möten man gör under tiden.... kan inte uttrycka mig så som jag vill men jag är oerhört glad att jag fann detta underhållande och inspirerade forum.

Ha er en trevlig vecka ..

Kramar från mig..........

onsdag 2 januari 2008

Pyssel

Tänkte att jag skulle visa lite pyssel och granpynt...lite sent, men kan inte låta bli...

Jag kom bara på att topp stjärnan var trist så jag gjorde en ny med organsaband och silvertråd och lite pärlor. Det var så kul att ni fort kan gissa vad jag ska göra nästa år innan jul.
Min personliga favorit blev de små metall renarna i granen från house doctor.