torsdag 31 januari 2008

Nytt golv...

Efter styrelsemöten och en massa jobb så kom jag mig äntligen en stund till datorn, håller egentligen på att riva tapeten på sista väggen i v-rummet. Gud vad trist med förarbetet, men tråkigast är nog slipa väggen slät efter spackling. Rummet blev genast ljusare vilket jag inte tänkt på men det blir nog stor skillnad när det är klart.

Det ser nog inte klokt ut att lägga in nytt golv över en björkparkett men golvet var så slitet på vissa ställen att man nästan såg spånskivan under. Att slipa var uteslutet för vi hade bara retat oss på råporna som inte gick bort.


Det nya golvet var suveränt att lägga in, Allock golv i vit laserad lönn, ska vara ett av de tåligaste man kan ha, kan ju behövas när man har 3 hundar.
Min man hjälpte till efter halva golvläggningen, tack och lov för jag orkade inte flytta TV:n och var rädd att tappa den. Dessutom är jag ju egentligen vettskrämd av cirkelsågen, (a woman got to do what a man got to do), eller hur jag nu menar.

Vi har golvet färdigt och den totala bilden går inte att visa pga ångvälten som passerat huset...ni förstår röran.
Tapeten bortriven och en del arbete kvar.. jag har räknat ut att det blir först lördag som jag kan börja tapetsera, får hoppas att dotra kan agera hantlangare för min make jobbar hela helgen. Måste ge rosor till mina butiks kollegor som båda var så gulliga och erbjöd sig att hjälpa till, tack mina vänner! men jag är av den tjuriga sorten som klarar mig själv.

Har dessutom hunnit på loppis i veckan jag fyndade för 40 kr vilket inte är var dag. Oljelampan för 10:- och små kammarljusstakar för 15:- st. Dessutom hann jag en sväng till Reprisen i och hittade silverfatet för 15:- och glaset till oljelampan kostade 30:- men det var det värt!
Pust trodde aldrig att inlägget skulle bli klart har ätit och hämtat grabben på karaten under tiden så kaotisk vissa kvällar blir.. ska skynda tillbaka till väggarna som skriker på mig.
Ha en gosig kväll
Lotta

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så mycket för tipset, skal testa i helgen! Golvet ser jättefint ut, spännande att se slutresultatet!
Kram/ Filuri

Guldkorn i min vardag! sa...

Vilket vackert golv det blir ju kalasfint. Nog attan skulle du ta emot hjälp när nu dina arbetskompisar erbjuder det, men det är klart det känns ju säker bättre om man liksom klarat biffen själv.(fina fynd du gjort själv hade jag snuva och kunde inte gå på loppis)
Kram Ulla-Bella

Andrum sa...

Himlars!!!
...vad fint golvet är & jag kan se för mitt inre hur enormt fiiiint det kommer att bli då det bli färdigt!!!

Du kan vara stolt som en Tupp!!

mittiminvillervalla sa...

Golvet blir suveränt! Oj,oj! Vill HA! ;o)

Men gulle hä, så gullat! Dina små kammarljusstakar! Så sockersöta dom är! Vilka fynd! :o)

Visst är det härligt med tyger och gardiner. Jag kommer faktiskt ihåg när jag sydde mina första gardiner!

HiHi! Något jag är grymt stolt över! Ja, inte gardinerna precis! Utan att jag fortfarande kommer ihåg det! ;o) Jag gick i klass 5 och hade tiggt som en galning att få köpa tyg. Jag sydde gardin, kuddar och ett överdrag till min sänglampa av detta brun vita tyg som jag kan se framför mig än idag :o)

Vad det gäller tyger är jag rätt så "tråkig". Trivs inte med sånt som är mönstrat men tycker det är så fint när jag ser det hos andra. Så ibland trillar jag dit :o) Men dom sitter oftast inte uppe speciellt länge! Älskar enfärgade tyger med sturktur. Helst linne!

Förstår den där "kan själv" mentaliteten! Är precis likadan själv! Fast nog får man lida många gånger för att man är som är! Eller hur?! ;o)

*skratt* Nu bidde det en sån där superlång kommentar igen ;o)

Hoppas du får en trevlig helg mitt i allt golvläggande! (Fast jag misstänker att du tycker att det är mer kul än jobbigt med golvet ;o)! )



Kramisar Monika

Lilla Blanka sa...

Wow vad fint golv och vad kul projekt ni håller på med att göra om i tv rummet..! Skall bli jätte spännande att följa fortsättnigen :)
Kram
Mia
PS Ha en bra helg!