onsdag 19 mars 2008

Påsk och utmaning....

Påsk pynt brukar jag inte ha speciellt mycket av men sonens tupp som han gjorde åt mig när han var 9 år är ett måste;D

Dotra har gjort ett gult halsband med sötvattens pärlor och faktiskt så är det speciellt snyggt när man är lite brun... vi får väl hoppas på solen i påsk;D
Vi ska bort till stugan under påsken och slappa lite, det känns som att man behöver det den här tiden på året, vilken tur att påsk helgen blir ovanligt lång.


Jag måste nog ha pippi( passar bra i påsktider) på glasskålar på silver fat... Jag hittade det främre på rödakorset igår för 10kr och de två andra har jag fått respektive köpt .Jag tycker de är så vackra att servera lite godis eller plock mat på, är det någon som vet vad dessa fat/skålar kallas?? Jag skulle gissa på salladier, men har nog egentligen ingen aning.


Eftersom jag redan är inne på silver så visar jag mina andra fynd på rödakorset, dessa söta kammarljusstakar, de är stämplade att det är tillverkade i England. Jag måste nog putsa upp dom så de blänker;o)


BÄST OCH PESTJag har blivit utmanad av Monika med den vackra bloggen Mitt i min vintervalla. Vilken svår utmaning.. jag skulle nog egentligen helst visa mitt vardagsrum som bästa, mest omtyckta platsen i mitt hem men eftersom jag visat det så mycket på bloggen så kände jag att nä.. jag måste visa hjärtat i mitt kök och jag älskar min järnspis som ger mig värme och mysiga stunder i köket. Jag inväntar en snygg hink från PB home i lackad plåt där det står dogfood, den ska stå i hålet under spisen. Att jag gillar koppar syns kanske, det är så vackert att se på och passar så bra i ett lantligt kök.

PEST

Pest är nog belamringen av kökssoffan!!! barnen och min man är hopplösa på att fylla den med kläder, varje kväll ser den ut så här;( Sonen i huset sa.. du har nog valt rätt motiv till Pest;D

Men jag älskar denna soffa som vi köpte på auktion för flera år sedan. Vi hade bestämt att vi ville ha en kökssoffa och denna ek soffa stod mitt på gården under auktionen.. vi gick runt och tittade och sa till varann- den är röd- den är mycket röd..... efter en stund sa vi -jag gillar att den är röd...hmmm vi måste nog ropa på den. Den blev mitt dyraste köp på auktion någonsin men jag har inte ångrat mig;o)
Jag vill utmana några blogg vänner på samma BÄST OCH PEST utmaning
andrum, Loppisliv,Millans krypin, Lönnergårdsanna.

Jag vill avsluta kvällen eller natten som det egentligen är... hua tiden går fort när man har roligt;) Jag vill visa en fantastisk bild av knyppling som inrednings konst bilden är från senaste "Drömhem och trädgård" Jag har alltid gillat knyppling och det verkar som att det börjar uppskattas igen och det gläder mig som gillar handarbete.. även om jag inte kan knyppla;)

Ha er en riktigt glad påsk kära bloggar vänner och njut av ledigheten för det ska jag verkligen göra vi hörs efter helgerna...

Kackel... kram från Lotta

5 kommentarer:

Handplockat sa...

hej hopp
ååh eran spis och soffa
de är så snygga verkligen lyckliga mej som sett dem live.
vilka fynd på röda korset grattis
sista dagen innan det bär av med de andra häxoran till blåkulla
efter det ska vi till fjälls=)

hoppas det kommer kulia varor idag så dagen går fort

syns snart

Marita sa...

Härliga bilder! Så läckert med röd soffa. Visa mer bilder från ditt kök, det ser så fint ut!
Glad påsk!
Marita

Norsidan No 25 sa...

Flyger in på dammsugaren och landar i ett dammoln *host* (hörde att moderna häxor flyger en sån numera, så jag har bytt upp mig från kvasten )...

Jag älskar järnspisen! Den är ju bara så jättevacker, ett riktigt smycke som pryder sin plats i köket. Hoppas vi ses i påsk.
Kraaaam V

mittiminvillervalla sa...

Nu du ska du får en lååångkörare här! För vem kan fatta sig kort när du visar så mycket fint! ;o)

Herrejösses amalia var ska jag börja!

Halsbandet! Så vrålsnyggt alltså! Hon är verkligen en naturbegåvning dotra! Så fint!

Din järnspis! Hur mycket tror du jag gillar den på en skala! Vilken dröm! Har alltid önskat mej en sån och så ska det se ut så där med spiselkrans och allt! Helt perfekt! Så mysigt! Och jag är ju också den där djupfrysta typen. Hihihi!

Hahaha! Fortsätter väl hamra på här lite till! ;o)

Soffan är ju fin! Men håller med. Dom där sofforna har en förmåga att samla på sig saker. Du skulle förresten sen mitt köksbord just nu! Hihihi! Proppfullt!

Och så var det ju dina loppisfynd! Jag är också inne i det där silvriga nu. Ja, jag har varit det ända sedan i höstas faktiskt. Jag trillade dit då och det sitter i än.

Nu ska jag ta min kvast och flyga vidare. Har några ställen till att besöka sen blir det slappa i soffhörnan och käka påskgodis.

Påsktanter får äta påskgodis! ;o) det har min mamma sagt!

Stora varma påskkramen!

Monika

Karin sa...

Så fantastiskt mycket fint. Ditt hem är ju rena drömmen. När du visar "pest-bilden" på soffan (som för övrigt är väldigt fin) så är det första gången som jag kan känna igen mig lite i ditt hem.
Tack för att man får "hälsa på" hemma hos dig.
Ha det gott och SNART ÄR DET VÅR!!