måndag 31 mars 2008

Längtar till vår och sommar....

Längtan är stor nu...hittade dessa bilder jag tagit på arrangemang. Jag gjorde blomsteruppsättningar till ett bröllop ett år och blev ganska nöjd med resultatet, jag använde rabarber stjälkar, blåklint, marguriter, murgröna, plymspireablad från min egen rabatt och sist jordgubbar.
Längtan blev ännu större...mmmm jordgubbar så gott. Nåväl jag gjorde även en uppsättning framför brudparet och det blev vita syrener som jag fick plocka från kommunens egna träd, jag kan gissa hur det såg ut när jag klippte hejvilt kring kommunens träd;o) Min man tipsade mig om ett ställe där det fanns vilda liljekonvaljer som tidigare tillhört en tomt, murgrönan köpte jag på affären. Klicka på bilden så syns arrangemanget bättre.. det var iaf jätte kul att göra allt ihopa.
Gula rosor från min egen trädgård, få se om de övervintrar i år oxå.

I Lördags hände något kul, jag besökte ortens återbruk, och fyndade...längtar till imorrn då ska maken hämta hem det jag köpt... ska nog visa bilder oxå så ni får se vad tokan dragit hem denna gång. Tack alla GULLIGA BLOGGARE FÖR ALLA SNÄLLA KOMMENTARER!!!!!!
Ha en trevlig fortsättning på veckan
Kramar Lotta

onsdag 26 mars 2008

Pergola....

Pergola...medelhavet möter svensk skärgård..så uttrycker sig Rörstrand om sin nya servis och visst är den bedårande.
Nyheterna är på väg till butiken jag längtar att få duka upp med denna läckerhet på bordet.

Katarina Brieditis har designat servisen och den ger en ny klang till den blåa eran.Ha det bäst bloggarvänner ville bara fresta med lite nyheter....

onsdag 19 mars 2008

Påsk och utmaning....

Påsk pynt brukar jag inte ha speciellt mycket av men sonens tupp som han gjorde åt mig när han var 9 år är ett måste;D

Dotra har gjort ett gult halsband med sötvattens pärlor och faktiskt så är det speciellt snyggt när man är lite brun... vi får väl hoppas på solen i påsk;D
Vi ska bort till stugan under påsken och slappa lite, det känns som att man behöver det den här tiden på året, vilken tur att påsk helgen blir ovanligt lång.


Jag måste nog ha pippi( passar bra i påsktider) på glasskålar på silver fat... Jag hittade det främre på rödakorset igår för 10kr och de två andra har jag fått respektive köpt .Jag tycker de är så vackra att servera lite godis eller plock mat på, är det någon som vet vad dessa fat/skålar kallas?? Jag skulle gissa på salladier, men har nog egentligen ingen aning.


Eftersom jag redan är inne på silver så visar jag mina andra fynd på rödakorset, dessa söta kammarljusstakar, de är stämplade att det är tillverkade i England. Jag måste nog putsa upp dom så de blänker;o)


BÄST OCH PESTJag har blivit utmanad av Monika med den vackra bloggen Mitt i min vintervalla. Vilken svår utmaning.. jag skulle nog egentligen helst visa mitt vardagsrum som bästa, mest omtyckta platsen i mitt hem men eftersom jag visat det så mycket på bloggen så kände jag att nä.. jag måste visa hjärtat i mitt kök och jag älskar min järnspis som ger mig värme och mysiga stunder i köket. Jag inväntar en snygg hink från PB home i lackad plåt där det står dogfood, den ska stå i hålet under spisen. Att jag gillar koppar syns kanske, det är så vackert att se på och passar så bra i ett lantligt kök.

PEST

Pest är nog belamringen av kökssoffan!!! barnen och min man är hopplösa på att fylla den med kläder, varje kväll ser den ut så här;( Sonen i huset sa.. du har nog valt rätt motiv till Pest;D

Men jag älskar denna soffa som vi köpte på auktion för flera år sedan. Vi hade bestämt att vi ville ha en kökssoffa och denna ek soffa stod mitt på gården under auktionen.. vi gick runt och tittade och sa till varann- den är röd- den är mycket röd..... efter en stund sa vi -jag gillar att den är röd...hmmm vi måste nog ropa på den. Den blev mitt dyraste köp på auktion någonsin men jag har inte ångrat mig;o)
Jag vill utmana några blogg vänner på samma BÄST OCH PEST utmaning
andrum, Loppisliv,Millans krypin, Lönnergårdsanna.

Jag vill avsluta kvällen eller natten som det egentligen är... hua tiden går fort när man har roligt;) Jag vill visa en fantastisk bild av knyppling som inrednings konst bilden är från senaste "Drömhem och trädgård" Jag har alltid gillat knyppling och det verkar som att det börjar uppskattas igen och det gläder mig som gillar handarbete.. även om jag inte kan knyppla;)

Ha er en riktigt glad påsk kära bloggar vänner och njut av ledigheten för det ska jag verkligen göra vi hörs efter helgerna...

Kackel... kram från Lotta

lördag 15 mars 2008

Snart är det påsk....

Påsk pynt i förväg...påsken är ju så kort och då kan det vara smart att njuta lite i förväg. Fick sån lust och inspiration när jag köpte sista trädgårdstidningen..att jag var tvungen att göra mig ett arrangemang. Så då åkte min tupp fram som jag köpte på Pandruo och målade med patingerings kräm för flera år sedan.
Våren kommer fort nu vi har haft plusgrader i flera dagar och det tinar fort men vi har så mycket snö att det finns kvar till påsken iaf.

I tordags hade vi smyckes kursen och det var jätte kul och trots att en del var sjuk så var det kreativa tjejer som kom och var intresserade;D Vi får hoppas att alla är friska till nästa kurs och att vi hunnit få hem fler roliga nyheter på smyckes detaljer....


I onsdags fick jag äntligen tag i en biiiiiiiil. har ju längtat sen vår bil blev inlöst efter olyckan. Det roliga i kråksången var att den bil vi nu köpt ser exakt likadan ut ..samma färg och årsmodell..men jag sa ju att jag trivdes med bilen;oD dotra hon sa bara...hade du inte kunnat välja en annan färg iaf. Men på begagnat marknaden får man inte välja färg...


Ha er en trevlig lördag..för det ska jag ha...se melodifestivalen;).


Kramis Lotta

tisdag 11 mars 2008

Sommarens absolut fräschaste glas kommer från Boda Nova... fina färger och kombinationer, jag älskar glas och allt som hör till köket. Dotra ha länge sökt ett vin glas att börja samla på, jag gissar att jag löst gåtan åt henne nu...hon älskar grönt.
Karaffer och skålar drink glas och vinglas....en bra samling och mysiga färger...dessa kommer inom kort till butiken och lär väl förgylla en och annnan hylla;D

Long drinks glasen ser härligt sommriga och kalla att dricka ur.. de är oxå på väg in;0)
Nu ska jag gå och knega för dagen jag fick lov att börja tidigare så jag tänkte att lite inspiration från jobbet kanske skulle pigga upp det annars mulna men varma vädret..
Ha en bra dag
Kramis
Lotta



torsdag 6 mars 2008

Muuuu Matta...

Efter en dryg veckas förkylning och frånvaro på bloggen,så var jag äntligen på jobbet på Måndag och jag kan säga att jag skulle varit hemma en dag extra om inte två till på jobbet drabbats av samma elände.. så jag knapra lite panodil och klarade biffen bra;0)

Jag har ju lovat att visa min komatta när jag fick den och jag är riktigt nöjd, den är lagom stor och mycket svart, den första jag fick hem var nästan helvit och det blev lite blek mot golvet... Mattan var lite lång hårig och mysig...det var en vit solfjäder form på nacken som måste ha gjort denna ko väldigt speciell och snygg...En del kanske tycker att det är lite konstigt och otäckt med en ko matta men jag älskar kor och bor granne med en mjölkbonde, så jag ser det som en hyllning till dessa kloka och vackra djur.

Nu ska jag ta det lugnt en stund framför TV:n har varit på språng hela dagen och nu behöver jag sträcka ut min lekamen...
God kväll kära bloggare och tack för att ni tar er tid att besöka och kommentera hos lilla mig...
Kramis
Lotta