fredag 29 februari 2008

Sol och en stor kopp te...

Solen skiner fantastiskt idag det gnistrar om snön och det är så vitt att det tar ont i ögonen.. det sista kan ju bero på förkylningen.. vem vet;0)Sett från vårt vardagsrums fönster, (barbapappa)- den gjutna grillen lutar av snön och tjälen i backen. Hundarna har sprungit upp stigar runt huset.. ser lite lustigt ut. JAG LÄNGTAR UUUUT.

Vädret är ju fantastiskt och det är sportlov och här sitter man med eksem på benen av stress, dunder förkyld och feber..inte för att tala om klådan av eksemet...man borde väl ändå kunna ta det lugnt och tillåta sig vara sjuk. Men inte jag, nej måste stressa utan anledning i hjärnkontoret så klåda uppstår..det är väl sjukt om något;D

Nåväl, har ju en dotter som smörade mor sin.. lakrits och citron te i stor kopp med trevlig text fick jag under min näsa när jag deppar...Igår var det glass nu blev det tekopp och håning...det måste sägas som nalle puh!!!

Ha det bra! jag ska krypa under täcket snart och sova mig frisk det gjorde min son jämt när han var liten och sjuk;=)

tack för alla krya på dig hälsningar..det värmer en extra frusen själ just nu hihi.
Kramis Lotta

måndag 25 februari 2008

Kreativa dagar...

Halsband med catseye, glaspärlor och muranohjärta. Grönt är en av vårens stora färger och dotras favvo färg.
Kort halsband med sötvattenspärlor och ett ziz hjärta.
Dagen har varit tung jag har blivit dunder förkyld och det är tungt att andas.
Jag kämpar på och jobbar i allafall. Det börjar komma in nyheter på jobbet och det är en rolig tid med mycket att göra. Jag tänkte att vi skulle hinna med och renovera i butiken på jobbet oxå.
Nu ska jag äta glass och päronhalvor med mintkaka i ugn.
Muuums....
Kram Lotta

söndag 24 februari 2008

Inspiration

Helgen har varit lugn och skön... jag jobbade lördag och sen var vi på revyn på kvällen och jag kan säga att jag är så hes och hostig idag av allt skratt... vår rad hördes ända upp på scenen fick jag veta av en scen arbetare..hahaha. En stor eloge till alla aktörer på revyn de var fantastiskt duktiga, de håller riktigt hög kvalitet på manus och framförandet. Sen är det alltid lite bonus när de jäklas med varandra och får aktörer att skratta och tappa bort sig.

Det var den bästa revyn någonsin, "Wallrat" fick dessutom fantastisk recension av Kuriren. Med en sån rolig helg är det inte jobbigt att fara på jobbet imorrn=D

Halsband med bergskristaller, kedja med ett pärlknippe, Mocka halsband

Fick ett önskmål att visa lite alster och dotra har varit effektiv kan jag lova...för det mesta så hinner jag inte lika mycket som hon och hon är riktigt konstnärlig när hon börjar tillverka. Snart börjar kursen på jobbet och det är alltid bra att ha lite nya smycken att visa upp och förhoppningsvis ge lite inspiration till deltagarna.

Halsband med kedja och silvertråd som är virad runt en penna för att få effekten. Fyrkanterna kommer från ett skrotat halsband som var tråkigt men kunde användas till annat.

I veckan har jag lite problem med bil... ni vet ju hur det gick med bilen och nu har de bestämt att skrota den, försäkringsbolaget löser ut den och jag vet inte vad för bil jag ska köpa. Vi har kollat in allt med 4 hjul och är lite less att kolla in bilar det är ju inte riktigt mitt intresse=0) Innan veckan är slut måste jag nog ändå hitta något åk som duger åt mig.

Nää nu är det kväller och dags att lägga sig och sova skönhetssömnen... om det nu hjälper=0)

Kramis

Lotta

onsdag 20 februari 2008

Dotterns rum...

Dotras rum..går i limegrönt,svart och vitt...
Dotras rum inredde vi i gillestugan..vi har sk halvsutteräng och där fanns ett rum på 30kvadrat, hon har egen ingång där jag lagt golvvärme och klinker. Det är ett rum som kräver lite extra värme så därför har hon även två vatten burna element. Vi fick göra både golv väggar och tak, vi lade in ett klickgolv i blånerade furu. Två väggar fick handbilat virke som jag grålaserade för att det skulle se ut som gammalt virke och resterande väggar satte vi väv på och vitmålade. Dotra ville ha något kul på en av väggarna så det blev Shotokan karate klubbens märke, det var jätte kul att måla på plats och blev ju orginellt.

Några möbler fick hon av sin mormor och morfar och en del köpte vi på Ikea.




Hundbädden till Doris har dotra själv byggt och målat...


Karin Mannerstål är en av dotras favvo inredare...
Nu ska jag gå och äta och ladda batteriet, ska ju tillbaka på jobbet imorrn och jag längtar dit och har saknat mina kollegor/vänner. Men det var tur att jag varit sjukskriven så att jag orkar jobba. Ha det bäst
Kram
Lotta





måndag 18 februari 2008

Dotra 18 år...

Igår fyllde dotra 18 år... vilket kalas det kom mycket folk, buketter och presenter, en riktigt lyckad kväll för dotra. Vi hade beställt smörgåstårta och den var supergod från Cafe"Ätbart".Vi märkte dock vad det tog på krafterna med besök vi var sten trött på kvällen satt och tittade på varann och gjorde en tidig kväll.Vi kände stor tacksamhet att vi fick uppleva denna stora dag med tanke på fredagens tokigheter.

Idag har vi varit till läkare och konstaterat att vi behöver röntgen för att dokumentera skador, och eventuella kommande besvär. Vi har haft ont i nacken och ryggen hela helgen. Min läkare upptäckte stora blåmärken på ländryggen på mig och jag har ju tyckt att det ömmat, men vi skulle nog ha besökt läkare tidigare. Men vem vill ha ambulans när man är så klättra ur bilen själv..tyckte det skulle verka fånigt...men så känns det inte idag. Jag trodde i min enfald att jag skulle bli bättre men så var inte fallet.

Vi var och tittade på bilen idag efter läkar besöket, den var ganska oskadd på vissa partier men dörrarna har några bucklor och frontspoilern och alla innerskärmar var skrot. Dörren jag sparkade upp satt knappt på plats, den hade nog knäckt gångjärnet, bakskuffen hade sina blessyrer,det lutar nog åt att de löser in bilen. Men vad gör det med facit i hand...
Jag trivdes så bra med den bilen så jag måste nog skaffa en likadan när allt elände löst sig.

Tänkte att jag skulle visa mina nya kuddar som jag sytt av gamla gardiner i moare. Det räckte till panelgardiner oxå. Jag sydde dem på torsdagskvällen och det var lika kul denna gång framför symaskinen.
Doris var ju tvungen att inviga de nya kuddarna såklart...
Jag vill passa på att tacka för alla uppmuntrande kommentarer, det känns xtra värmande när man går igenom en sån skrämmande upplevlese. Att skriva här hjälper en att få lite perspektiv på det som hänt...så tack alla gulliga bloggare..
Stor Kram
Lotta


fredag 15 februari 2008

Änglavakt...

Mitt liv har idag passerat revy för mina ögon... känner mig otroligt lycklig att vi är oskadda. Dagen började med att jag och dotra skulle kliva upp och fara till Luleå hon går hos en reumatolog där och har haft reumatiska problem sen 10års åldern. Hon fyller snart 18 och är glad för alla tillfällen hon får köra bilen och träna lite långkörning.
Vi for hemifrån solen lyste och vi var glada att vi även kanske skulle hinna shoppa lite denna dag. Jag noterade för henne att det verkade halkigt och hon körde ca.80 km. Vi blev omkörda och det verkade funka bra med väglaget. Mellan Pålsträsk och klövern så hände det man alltid bävar för speciellt med henne som chaufför. Hon fick sladd och väglaget var spårigt och igendrevat med snö, jag försökte att hjälpa henne ratta men efter att hon parerat sladden så slängde bilen tillbaka i högerkanten och vi for av vägen. Vi landade i ett dike med huven före och bilen liggande på sidan så det blev lite krångligt att ta sig ut, jag fick sparka upp dörren halvliggande på min dotter.

När jag klättrat ner från bilen så var det en barnfamilj där som hjälpte oss och larmade SOS. Vi klarade oss helskinnade men dotra var chockad och ledsen. Själv var jag så lugn och skrattade åt eländet, förmodligen mest åt lyckan att vi var oskadda och känner just nu att tårarna bränner vi hade ängla vakt idag. Bara tanken på vad som kunde ha hänt om det gått sämre eller om vi fått möte.
Vi fick skjuts hem med en vänlig älvsbybo som t om visste var vi bodde helt otroligt omtänksam.
Så ett ord på vägen kör försiktigt där ute vi har många gånger värdefull last med oss.. våra barn.

Varje gång vi ser på varann så trillar en tår av tacksamhet, från både mig och dotra.
Ska njuta av min familj i kväll, och tacka vår änglavakt.
Kramis
Lotta

torsdag 14 februari 2008

Alla <3<3 hjärtans dag...


Vill med denna vackra bild önska er alla blogg vänner en trevlig alla hjärtans dag...
och tack för alla snälla kommentarer om mitt vardagsrum...
Bild från Sia...
kramisar

Lotta

måndag 11 februari 2008

Andra sidan av v-rummet

Visar ikväll andra sidan av v-rummet där det endast är vita tapeter, jag ville få upp kornicherna och gardiner. Jag ska nog sy nya gardiner till sommaren så det blir lite gladare toner i rummet. Vissa lister har vi inte hunnit sätta dit men det kommer väl snart... ni vet ju hur det går med sånt i slutändan hi hi. Nää det tänker jag inte tillåta.. ser morsk ut just nu. Rackarns oxå får väl sätta dit dem själv om det kniper....


Liten detaljbild över matbordet, lyktorna hittade jag på rea på Åhlens, kupan hade vi på jobbet och silver fatet har jag visat tidigare som är loppis fynd. Dessvärre så har jag kraschat den andra stora lyktan när jag tapetserade... jag har beställt om den på jobbet, får väl hoppas vi får in den igen. hittade en hjärtan på tråd som tillfälligt bor i glaskupan..den kan nog inte överleva där.
Denna fina ängel gick jag och trånade efter länge men tillslut kunde jag inte hålla mig..tänk om den skulle försvinna... köpte den på handelshuset..den är gjord av ROVAS HANDAFLIT i Kiruna. Jag har lite luffarslöjd av henne sen tidigare och gillar det helskarpt.

Ha er en go och varm kväll det ska jag ha för det är 25 grader varmt inne och jag myser... kram Lotta



torsdag 7 februari 2008

Värmer min frusna själ...

Go kväll jag måste elda i järnspisen är så frusen, kan inte begripa undrar ibland om det är för att jag är lågtryckare.. någon som vet?? Det enda som jag hade krav på när vi byggde ut huset det var en järnspis..och så det blev. Makens krav var ett badkar...ler.. vi hade ett i vår lägenhet..så det hade han saknat.
Men en varm bild på järnspisen där det brinner för fullt vill jag dela med mig. igår hittade jag min kamera.. hi hi den stod där och hånlog åt mig på säng bordet, inte undra på att jag inte hittade den.

Hade faktiskt ett konstigt infall härom kvällen när jag skulle lägga mig, min man var så söt där han låg och sov i en konstig sov ställning. Så vips fram med kameran och fota honom där han sov.. han bara skadade på huvet dan efter när jag berättade att jag fotat honom, kan tyvärr inte dela med mig av de bilderna men dotra skrattade oxå och tyckte han var söt.

Lite bilder i kväll på rummet ska jag bjuda på men lister och annat kommer upp först i helgen, gubben jobba natt och jag hela dagarna, så he bli int´så mycke gjort under veckan.

Fotat i dags ljus tänkte att det kanske ger ett bättre sken än kväll och blixt. det är mycket mönster men jag blev bara kär i tapeten de två vita väggaran lugnar ner lite. Min man gillar den och är nöjd med resultatet, det känns extra kul att han gillar en så galen tapet som jag..hi hi.
Jag har valt petrol-turkos till accent färg i v-rummet och det verkar funka bra till tapeten, jag vill skapa lite 50-60tal men med lite modern touch, har inte denna stil någon annanstans i hemmet men älskar det i v-rummet.

Jag har dessutom i veckan varit så galen att jag beställt ett svart/vit ko skinn till matta...dotra har ett och det är så fint, ska nog visa hennes rum någon dag.
Har varit till stan idag ska visa senare mina fynd...nää nu är det dags att lägga sig nacken värker och jag ska fixa revyns klänningar i helgen så det blir mycket jobb.. bäst att få sova lite..
Kram
Lotta

tisdag 5 februari 2008

Typiskt..










Attans skulle ju fota och visa bilder.. och vad tror ni? hittar inte kameran..suck kanske ska städa färdigt innan jag visar bilder.. blir lite före bilder istället.


På tal om kamera så fick jag ett mindre bryt för 2 veckor sedan när jag hittade vår andra digitalkamera i vår hund Ragges famn...hm skulle ha fotat eländet, skärmen trasig och batterierna uttagna, det enda han hade skonat var minneskortet tack och lov.
Sitter och njuter av musik på andrums blogg och vi verkar ha samma musiksmak...


Jag måste göra ett sök till efter kameran... Har inte kunnat jobba ett dyft i
v-rummet i kväll jag fick sitta med bokföringen istället...världens tråkigaste ...slipar hellre fler väggar än leker kontorsråtta=0)
Ha en go kväll eller snart är det natt.. nu ger jag mig ska ju jobba imorrn..
Kram Lotta