måndag 31 december 2007

Gott nytt år


och


God fortsättning


alla bloggar vänner!


lördag 29 december 2007

Siiiiiiiiiiia....


Sias jul är fantastisk måste bara visa liten bild....

Ceannis drömmar....



Ceannis kollektion med väskor är fantastiska ..... såg en jätte vacker resväska där som jag villll haaaa.. så här efter jul så shoppar de flesta loss, även jag, som köpte jätte fina marimekko handdukar till badrummet...måste kanske visa dom. Jag hade en hektisk jul på jobbet så jag har inte bloggat på ett par dagar ;0) ska ta igen mig även över nyåret...
Ha er en trevlig lördag..

onsdag 19 december 2007

Färdigt projekt...



Mitt projekt i somras var att hitta en soffa på blocket eller liknande och den fick inte vara längre än 160 cm, till slut hittade jag en perfekt soffa i Gammelstad. Vi for och hämtade den för 400 kr, mitt syfte med soffan var att jag ville ha förvaring till mina trädgrådsdynor. Jag putsade, grundade och målade med vit fönster färg för att den ska klara av att stå ute hela vintern.
Locket fick jag byta ut och hissade upp den för att rymma dynorna jag oljade in locket med brun oljefärg. Jag är ganska nöjd med resultatet så till sommaren så väntar nästa möbel på färg... det är min gamla diskbänks skåp med lock som jag en gång i tiden avlutade, men den ska bli lika fin som soffan. Funderar lite på om locket upptill ska få vara oljat precis som soffan, eller vad tycker ni??? Den syns lite i bakgrunden =)
Nu ska jag gå och sussa det blir en lång vecka, så bäst att sova liiite (gäsp) ;o)

måndag 17 december 2007

Mer JUL i mitt hem....





Mitt nyförvärv, skridskorna från Walter och Co kunde jag inte motstå, de var så glittriga och fina hängandes på min spiskrans... vi har kanske kvar några på Tomtebodan i Älvsbyn..


Jag lovade tidigare att jag skulle visa min Torpa ljusstake som jag målat svart men tyvärr så syns det inte så väl på bilden men jag är supernöjd... den är gammeldags fast i modern färg. Mina nissar från Majleg får alltid heders plats i mitt hem...Jag gillar att blanda det nya med gammalt utan att stil bryta allt för mycket.


Det känns som att jag har en lugn JUL mot tidigare år och jag njuter av att känna mig avslappnad fast allt inte är klart.. Jag vill citera det Lantlivs Anette sa... det finns ju färdigt att handla! Tänk på det alla ni som stressar, livet är bara här och nu vi måste hinna njuta oxå.


Vi jobbar visserligen 6 dagar denna vecka men jag gillar julen så skarpt att det skulle inte vara JUL om jag inte stod i en butik och slog in paket för brinnande livet.... det blir väl som en livsstil.


Kram på er, ha en trevlig Tisdag imorgon... det ska jag ha...

torsdag 13 december 2007

LUCIA I MITT HUS....


Julen kommer fort jag måste hinna med att visa mitt fina Lucia tåg från Sverigealmenackan. I butiken finns det fler tärnor och stjärngossar.


Det fick stå på min huggkubbe brevid järnspisen...Lyktorna kommer från Boda Nova.

Almenackorna från majleg/ Danmark har mina barn fått men jag undrar om jag kan skilja mig från dom, de är så fina som julpynt...
Merry christmas lyktor och fattigmans silver granar från On interiör jag gjorde ett snabb besök på Tomtebodan och blev lite fattigare igen.. där bor allt julpynt från butiken...

Det söta hjärtat köpte min dotter till mig då vi var på Hägnan, hennes plan var att spara den som julklapp men hon kunde inte hålla sig så jag fick den direkt..

Gullhjärtat mitt visste precis vad mamma gillar...

Den fick en fin plats brevid järnspisen och bocken från Näsgränsgården...


Ha en skön lucia kväll det ska jag ha när min egen lucia kommit hem och har lussat för halva Älvsbyn..

En liten kommentar värmer hjärtat<3>


måndag 10 december 2007

Fortsättning på Hägnan

Hägnan på söndagen var kallare men med mycket mer besökande, Det var en jätte skojig dag och jag fick chansen att fota lite runt om på Häganan.Hit måste jag fler gånger och sälja smycken det var så lyckat. Till sommaren får man väl göra sig en utflykt, då är det säkert jättefint...


Jag upptäckte en mycket kreativ kvinna ( Anita Lundgren) som gjorde jätte mysiga Damer i små lådor att hänga eller ställa, de var så populära att hon hade slutsålt redan Lördag så hon fick tillverka halva natten till söndagens marknadsdag. Den som är intresserad av hennes fina Damer/ dockor kan lämna en kommentar hos mig. =)
Denna tös var lite större och välkomnade oss vid dörren. =) En sådan måste flytta hem till mig...


Det fanns flera att välja på och de var såååå fina...

lördag 8 december 2007

Hägnan

JUL marknad i Hägnan, äntligen blev det av, vi fick en bra plats i logen och det blev bråttom att få fram allt men det blev hyfsat ok, man skulle gärna ha tidsenliga kläder så jag dammade av mina bröllops kläder! (Vi gifte oss i iskapellet i jukkasjärvi år 2000 så jag hade sytt oss utstyrsel i vadmal och älgskinn.)








Bordsgrannen min hade jätte fina hemgjorda ljus och jätte god knäck, vi delade kaffe, smörgås och fika under dagen och tyckte att det var super trevligt, det var meningen att Handplockat skulle vara med men hon avstod, jag är så stolt över henne hon behövde den dagen med familjen istället, då hon jobbat så mycket med Tomtebodan.
Ha det bra tills imorgon ska skynda mig att göra mer smycken i kväll det tog slut en hel del.
Ska visa fina utomhus bilder från Hägnan i morgon DS. =0)